вторник, 19 декември 2017 г.

Духовен Закон за Медитацията


Духовният закон на Медитацията ни окуражава да се свързваме с нашите висши същности и да свързваме ума, тялото, душата и духа.

Думата "медитация" има много значения, в зависимост от контекста на нейното използване. Терминът "медитация" може да се отнася до процеса на достигане до медитативно състояние, както и до самата медитация. Медитацията е много лично преживяване.

Според Духовния закон за Медитацията едно от намеренията и целите на медитацията е да бъде успокоен умът, за да може да "чуе" ръководството и мъдростта, предадени от Бог ( Висш Източник, Вселена и т.н. ). По време на тези тихи, неподвижни моменти ние можем да отворим канал за вдъхновение и можем да съберем прозрения и отговори на нашите въпроси. Медитацията ни дава възможност да проучим ресурсите, които са ни предоставени. Това е мястото, където можем да намерим истинската и автентична наша същност.

Духовният закон на медитацията ни казва, че медитацията позволява на божественото ни същество да се разширява и да расте.

Има многобройни и разнообразни видове и методи на медитация и има толкова много причини, поради които хората практикуват медитация. Медитацията е важен компонент на много култури и религии и се практикува още от древността. В днешния свят все повече и повече лекари предписват и препоръчват медитация като прост и ефективен начин за подобряване на физическите упражнения, подпомагане на умствената яснота, понижаване на кръвното налягане и помага на хората с астма да дишат по-лесно.

Медитацията е известна и за облекчаване на безсънието и за отпускане на тялото и ума от стреса и напрежението в ежедневието. Медитацията е прост, безопасен и ефективен начин за балансиране на физическите, емоционалните и умствените състояния.

Духовният закон на медитацията ни насърчава да се балансираме и да се излекуваме. Използването на медитация за изцеление не е новост; всъщност медитативните техники и практики са продукт на различни култури и народи от цял ​​свят. Медитацията има своите корени в традициите на световните религии; и практически всички религиозни групи през вековете практикуват медитация в една или друга форма.

Духовният закон на медитацията ни разказва за стойността на медитацията за облекчаване на страданията и насърчаване на изцелението на тялото и душата, ума и духа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, оставете своя коментар тук: