сряда, 2 септември 2020 г.

НАЙ-ЧЕСТИТЕ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА РЕЙКИ

Хората, които имат намерение да се докоснат до Рейки или да получат посвещение, си задават много въпроси относно Рейки. Въпроси имат и вече посветените, които практикуват Рейки на себе си или на другите, поради различните методи на преподаване от различните учители. Ето и някои от най-често задаваните въпроси, на които се постарах да отговоря максимално ясно и разбираемо.

В1. Какво е Рейки?

Рейки е универсална енергия, която е навсякъде около нас. Рей - Вселена, вълшебство, Бог, Ки (Чи, Прана ) - жизнената енергия, която протича през цялата Вселена. Рейки - система за лечение чрез полагане на ръце, използвана преди хиляди години от редица народи - китайци, индуси и др. За съвременния свят то е преоткрито и доразвито от  д-р Микао Усуи. Рейки лекува човека като цяло – тяло, ум, емоция и душа и винаги работи за нашето най-висше благо. Рейки лечението може да бъде направено както лично, така и дистанционно.

В2. Кой може да научи Рейки?

Всеки, който има желание и е готов, може да учи Рейки независимо от възрастта или здравето си. 

В3. Защо да науча Рейки?

Ползите от Рейки са многобройни. Освен себе си, можем да лекуваме близките си и други хора. Най-важната полза от Рейки, според мен, е че енергията ни помага да постигнем вътрешен баланс, спокойствие и щастие. Здрав дух, в здраво тяло.

В4. Как се провежда един Рейки сеанс?

Практикуващият Рейки пречиства и хармонизира помещението, чрез Рейки символи, ароматни свещи и/или масла, пуска успокояваща музика, призова ангелите и водачите си и моли да бъде чист канал за лечебния сеанс. Клиентът ляга на Рейки леглото(масажна маса), поема няколко отпускащи вдишвания и мислено се пренася на любимо свое място. Практикуващият сканира аурата на клиента, за нарушения и полага ръцете си върху тялото на клиента ( без контакт ) и канализира Рейки потока. След това преминава през енергийните центрове по тялото на клиента, като така те биват пречистени и балансирани. Лечебни сеанси могат да се извършват и дистанционно.

В5. Какво може да се лекува с Рейки?

Списъкът е безкраен. Ето няколко примера:

  1. Физически неразположения - намалява/премахва болката
  2. Взаимоотношения 
  3. Емоционална травма / проблеми
  4. Намалява стреса
  5. Намалява безпокойството
  6. Пречиства и балансира чакрите и аурата
  7. Пречиства пространството
  8. Отстраняване негативни въздействия от връзки, програми, егрегори, мисъл-форми, куки, състояния, мисли
  9. Пречиства храната и водата
  10. Премахва токсините
  11. Подобрява креативността
  12. Свързване с Висшия Аз
  13. Премахва нежеланите лекарствени реакции
  14. Естествено самолечение
  15. Укрепва имунната система
  16. Премахва болестта от корена
  17. Подобрява психическите сили и много други

В6. Рейки заместител ли е на лекарството?

Рейки е допълваща лечебна система. Никой практикуващ няма право да ви насърчава да заместите лечението си с Рейки. Рейки може да се комбинира с медицинско лечение, за постигане на по-бързо възстановяване. Рейки работи в хармония и с други лечебни техники.

В7. Колко Рейки сеанса са необходими за лечение?

Броя и продъжителността на Рейки сеансите зависят от състоянието на човека. При някои проблемите отшумяват след 3-4 сеанси, при други е необходимо по-голямо постоянство.

В8. Мога ли да науча Рейки, като гледам видеоклипове или чета рейки книги?

Можете да следвате препоръки и техники от книги или видеоклипове, след като сте били настроени.

Не можете да излекувате никого, ако не сте посветени в Рейки.

В9. Колко време продължава инициацията?

Инициацията се извършва за около час-час и половина. Веднъж настроени, сте винаги настроени.  

В10. Как би трябвало да се усети Рейки лечението?

Зависи - някои хора чувстват топлина, някои хлад, някои получават видения, други заспиват, едни усещат изтръпвания и мравучкания, други буквално се сриват и плачат с глас. Има и такива, които не чувстват нищо. Независимо от това дали има усещания и какви са те, Рейки винаги работи. 

В11. Продължава ли Рейки да тече, ако лечителят заспи?

Да, ако практикуващият е заспал докато ръцете му са поставени на някой, който има нужда.

В12. Религията пречи ли на Рейки?

Рейки не е религия и няма религиозна принадлежност. Хората от всички религии и вярвания могат да научат Рейки и да бъдат лечители. Рейки е лечебна практика за намаляване на стреса и изцеление, която всеки може да използва, след като бъде настроен към нея. Рейки се нарича „духовно изцеление“ – тя не насърчава да се откажете от религията си или да промените религиозните ви вярвания.

В13. Може ли Рейки да се комбинира с други лечебни методи?

Определено ДА. Рейки може да се комбинира с всички други методи. Рейки енергията допълва други форми на Рейки, лекарствата или друг лечебен метод. Например можете да дадете Рейки на някой, който е хоспитализиран за по-бързо възстановяване, може да заредите с Рейки вашите лекарства, за да намали нежеланите ефекти, да заредите вашите кристали за кристална терапия или дори се комбинира с четенето на Таро и ангелски карти или молитвата Хo’oпoнoпoнo.

В14. Рейки безопасна ли е?

Да, Рейки е 100безопасна. Тя няма никакви странични ефекти. Тя работи само за най-висшето благо и добруване на човека.

В15. Помага ли Рейки за премахване на негативността?

Да, Рейки премахва негативността от заобикалящите ни хора, от всеки човек и пространство: къща, офис или квартал. Практикуващият открива тежката енергия и може да я премахне и изчисти човека, животното, разстението, кристала или района.

В16. Има ли някакви специални позиции на ръцете по време на лечение с Рейки?

Да. Вие ще бъдете научени на позициите на ръцете още при посвещаването в първа степен.

В17. Как да правя дистанционен сеанс?

Това става с помощта на един от символите ( който свърза времето и пространството ) и тъй като Рейки енергията е космическа енергия, тя се движи във всяко измерение, време и пространство. Можете да изпращате на хора по целия свят. Можете да излекувате миналото, настоящето или бъдещето си. 

В18. Могат ли растенията и природата да бъдат лекувани с Рейки?

Да, Рейки изпратена в природата помага да се намалят последствията от природни бедствия, да се лекува майката Земя. Растенията обичат Рейки и откликват с прекрасни цветове и аромат. 

В19. Може ли Рейки да бъде дадена на деца и бременни жени?

Да, Рейки може да се даде на деца. Децата всъщност са по-възприемчиви към енергията Рейки. Можете да давате Рейки на децата си всеки ден, да зареждате с Рейки тяхната храна, Рейки на леглата им и т.н. Дайте изцеление на децата си, когато не се чувстват добре. С Рейки те заспиват по-бързо и спят по-добре. 

Рейки може да се дава и на бременни жени. Това е напълно безопасно. Тя ще балансира и излекува всички чакри и ще поддържа бебето здраво и защитено.

В20. Какви са Рейки символите?

Рейки символите са свещени лечебни символи, които отварят вратата към по-високи нива на енергия, по-висока интуитивна сила, духовност и проявления.  Рейки символите се предават по време на посвещението във второ ниво. Те помагат да се свържете с универсалната енергия по по-мощен начин. Извикването на Рейки символите преди и по време на лечебна сесия прави лечението по-бързо и по-мощно. Има 4 основни символа:

  • Cho Ku Rei → Символ на силата
  • Sei He Ki → Емоционален / психически символ
  • Hon Sha Ze Sho Nen → Символ за отдалечно свързване
  • Дай Ко Мьо → Упълномощаване (Мастерски основен символ)

В21 Какво ще стане, ако дам твърде много енергия?

Рейки е божествен източник на енергия. Няма такова нещо като твърде много отдаване. Въпреки това някои лечители се чувстват изтощени след лечебна сесия. Ако това се случи, лечителят трябва да се грижи за заземяването, сигурността и защитата, също така означава, че той не е бил само проводник, а е отдавал и лична енергия.

В22 Защо Рейки се смята за „интелигентна“?

Някои смятат Рейки за „интелигентна“, защото тя е Божествена енергия. Други, защото се ръководи от Духовни водачи, трети защото Рейки винаги тече там, където е най-необходимо. Също така Рейки се счита за „интелигентна“, защото лекува човека като едно цяло: тяло-ум-емоции-душа-аура.

В23 Не съм особено надарен. Мога ли да науча Рейки?

Всеки може да бъде Рейки лечител. Трябва да бъдете инициирани в Рейки от Рейки Мастер, за да излекувате себе си и другите.

В24 Може ли практикуващ ниво 1 да използва Рейки символи?

Символите се въвеждат по време на настройка на ниво 2. В първо ниво основният фокус е върху самолечението. Можете да се самоизлекувате, да лекувате други (с ръце), да предпазвате, да активирате и поставяте щит и да изчиствате аура.

В25 Защо 21 дни почистване?

Всяка чакра отнема 3 дни, за да се очисти. Така че 7те чакри отнемат 21 дни. Нарича се период на детоксикация.

  • Ден 1, 8 и 15 очистват Корената чакра
  • Ден 2, 9 и 16 очистват Сакралната чакра
  • Ден 3, 10 и 17 очистват чакра от Слънчевия сплит
  • Ден 4, 11 и 18 очистват Сърдечната чакра
  • Ден 5, 12 и 19 очистват Гърлената чакра
  • Ден 6, 13 и 20 очистват чакрата на Третото око
  • Ден 7, 14 и 21 очистват Коронната чакра

В26 Може ли Рейки да предизвика негативен ефект?

Не. Тази енергия никога не може да бъде използвана с намерение да навреди или да предизвика негативен ефект. Рейки винаги работи за най-доброто.

В27 Колко време отнема да се лекува дадена болест?

Продължителността зависи от това, какъв е проблема и дали е от скоро или е хроничен.  Също така зависи от това как клиентът резонира с енергията, която получава от лечителя.

В28 Може ли Рейки да лекува предците?

Да. Рейки може да излекува ДНК, нашите минали поколения и блокажи, свързани с предците.

В29 Има нещо нередно с мен - не чувствам нищо по време на Рейки!

Всичко е наред с теб. Някои изпитват мравучкания, изтръпвания, студени/топли тръпки или полъх, някои получават видения, а някои не чувстват нищо. Не се безпокойте. Винаги помнете – Рейки винаги работи, независимо дали чувствате нещо или не. Необходима е само огромна вяра.

В30 Мога ли да си заредя храната, водата или напитката с Рейки?

Определено ДА, зареждайте храната, водата и напитките с намерението да премахнете токсините и негативността. Това е ключът към щастливия и здравословен живот. Заредената с Рейки храна е по-вкусна, поддържа имунната ви система, привежда молекулите в правилен модел, подхранва клетките, помага при храносмилане и премахва токсините и неразположението.

В31 Може ли Рейки да ми помогне финансово?

Можете да дадете Рейки с намерение/утвърждение към парите си в портфейла, банковите си сметки, дебитните ви/ кредитни карти, формулярите за възстановяване на данъци, имотите, бижутата или други неща, свързани с пари. Можете да поставите утвърждаващи намеренията ви бележки с позитивни утвърждения във вашата Рейки кутия. Можете да използвате кристалите, ароматите или ангелите, за да привлечете изобилие.

В32 Може ли Рейки да подобри взаимоотношенията?

Рейки може да подобри всякакви взаимоотношения: проблеми на двойката,  с родителите, приятелите, с колегите и шефовете и дори предателства, водещи до врагове. Рейки внася хармония в отношенията. Тя премахва гнева и възмущението от сърцето и го изпълва с обич, приемане, прошка, благодарност, радост, щастие, благословии и светлина. С помощта на Рейки символите, напрегнатите и изострени взаимоотношения могат да бъдат отстранени. Това води до излекуване на минало събитие, което е основната причина за проблема. Рейки също така изчиства умствените блокажи, свързани с противоположния човек, води до баланс между ума и сърцето, премахва недоразуменията и егото.

В33 Колко време трябва да чакам между всяко ниво на Рейки?

Зависи. Аз съветвам да има разлика от поне 21 дни между нивата. Най-добре е ученикът да се довери на своята интуиция и когато е готов да премине към следващото ниво. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, оставете своя коментар тук: