вторник, 8 септември 2020 г.

ЗАЩО КАРМАТА СЕ ПРЕХВЪРЛЯ ОТ МИНАЛИЯ ЖИВОТ?

                                     ЗАЩО КАРМАТА СЕ ПРЕХВЪРЛЯ ОТ МИНАЛИЯ ЖИВОТ?

  

 „Ако минало, настояще и бъдеще се случват сега и ние имаме свободна воля, тогава  как кармата на различните животи (изборите на егото, направени от индивида) се пренася в други животи. За да имаме свободна воля, егото умира във всеки живот. Не виждам как душата ни носи това. Моля да ми обясните? ”

Страхотен въпрос! Защо пренасяме кармата в следващите животи?

Има няколко неща, които трябва да разберем.

Свободната воля е това, което ни дава възможност да създаваме своя опит чрез нашите избори. Докато сме въплътени, свободната воля със сигурност се намира на нивото на ума. Тя ТРЯБВА да пребивава на нивото на ума, защото докато сме в тяло, ние сме обвързани с линейното време. С други думи, нашият избор ще има последствия в бъдеще. Най-страхотното качество на нашия ум (което може да ни вкара и в много проблеми!) Е, че може да пътува във времето - ние планираме и помним.

Така че нашият ум е наистина идеалният инструмент за управление на свободната воля, докато сме в тяло. Можем да си спомним нашия избор и така да разберем как сме създали настоящите си последици. Ние можем да планираме предварително  последиците, които искаме, и така да правим съответния избор в настоящето.

Но какво става, когато не сме въплътени?

Тогава, както казвате, ние НЯМАМЕ его и ум и свободната воля се връща към нашата Душа!

Но най-важното за разбиране е, че егото и Душата НЕ СА ОТДЕЛЕНИ.

Хилядолетия на религиозно обуславяне са предизвикали склонността ни да мислим за нашето тяло и его като за „тук долу“, докато нашата Душа е „там някъде“, незасегната от това, което се случва „тук долу“.  Твърде далеч от Истината!

Ние сме ЦЕЛИ Същества. Няма „горе“ и „тук долу“. Всичко е ЕДНО. Изборите, направени тук в това физическо съществуване, засягат вибрационното състояние на нашата Душа, както и нашето физическо и психическо състояние. Ако направим избор срещу нашата собствена Божествена природа - отрицателен избор - ние създаваме това, което наричаме „блокажи и ограничения“. Те всъщност се намират на ниво Душа.

Ние всъщност променяме вибрационното състояние на ЦЯЛОТО си същество чрез изборите, които правим. Нашата Душа е силно засегната от тези избори на нивото на егото, докато сме въплътени.

Ето защо Акашовите записи са толкова невероятен инструмент! Тъй като в Акашовите записи няма време, ние можем да получим достъп до информация за Душата ПРЕДИ да сме направили цял куп негативни избори, докато сме въплътени. И така, Акашовите записи могат да ни ориентират обратно към нашата първоначална Божествена природа, към нашето най-положително себеизразяване.

 Но не се заблуждавайте по този въпрос - всеки избор, който правите, докато сте инкарниран, резонира в цялото Ви същество. Абсолютно засяга Душата. Така че, когато Душата се въплъщава отново, тя го прави от вибрационното състояние, създадено чрез изборите по време на предишния си живот.

И защо, бихте могли да попитате, Душата не може просто да унищожи всички тези негативни избори, докато не е въплътена? Защо не вземе солиден кармичен душ, който да отмие последиците от тези избори и така да започнете начисто?

- Защото ТРЯБВА кармата трябва да бъде разрешена на нивото на измерението, в което е създадена! Ако сме създали карма, докато сме въплътени, трябва да я разрешим, докато сме въплътени.

За да разберем това, трябва да разберем с какво започва  Душата когато се въплъти. Когато сме тук, в тяло, ние СЕ ИНДИВИДУАЛИЗИРАМЕ.  АЗ СЪМ  АЗ, докато ТИ СИ ТИ. Имаме тези прекрасни индивидуални контейнери, наречени тела. Моят избор е явно МОЙ, твоят избор е определено ТВОЙ. Именно това ни позволява да имаме толкова голяма власт над НАШИЯ опит. Става въпрос за индивидуализация!

В нито едно друго измерение на съществуване Душата не може да се изпита като собствено Същество. Което означава, че има и много по-малко творческа сила. Когато не сме в тяло, не можем да решаваме физически задачи. Не можем да правим неща, да създаваме неща, да ги движим на физическо ниво.

Така че, ако създаваме карма, докато сме въплътени, ние го правим с по-високо ниво на творческа сила, отколкото ни е на разположение в горните измерения на съществуването. Ето защо Душата не може, между животите, просто да изтрие кармичния си лист. Можем да го направим само като се върнем във физическото съществуване и направим нови избори, докато сме въплътени.

И помислете за това: Ако кармата бъде ефективно унищожавана в края на всеки живот, тогава изобщо НЯМА НУЖДА за съществуването на Акашовите записи, защото няма да има нужда от достъп до информация за миналите ни животи. Те няма да имат никакво значение. Няма да е необходима системата „памет“ през настоящия живот.

Не само това, но как бихме могли да обясним защо ние, хората, се раждаме в толкова много различни обстоятелства? Защо един човек се превъплъщава в любящо, топло семейство, а други са малтретирани в детството?

Отговорът е, разбира се, карма от миналия живот! Вселената работи в перфектен Божествен ред. Ние не се раждаме в нашето семейство случайно, защото няма такова нещо!

Всяко обстоятелство в живота ни наистина е създадено чрез собствения ни избор ... което е и причината да имаме силата да променим живота си чрез благословията на свободната воля.

 

Бъдете Изобилие

Юлия

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, оставете своя коментар тук: